În Suedia se discută ieșirea din UE: Politicienii germani, polonezi și francezi decid ce copaci poți să tai în propria curte

În Suedia se discută ieșirea din UE: Politicienii germani, polonezi și francezi decid ce copaci poți să tai în propria curte

Un partid de dreapta din Suedia, care oferă susţinere Guvernului minoritar de la Stockholm, a cerut marţi reconfigurarea relaţiilor cu Uniunea Europeană, denunţând prerogativele decizionale din ce în ce mai mari ale instituţiilor comunitare.

Jimmie Akesson, liderul partidului Democraţii Suedezi (dreapta), a notat că puterea instituţiilor UE s-a extins.

„Practic, politicienii germani, polonezi şi francezi decid ce maşini putem cumpăra, cât de scumpă trebuie să fie benzina şi ce copaci poţi să tai în propria curte", a acuzat Jimmie Akesson.

ADVERTISING

Partidul Democraţii Suedezi nu are membri în Guvernul de la Stockholm, dar oferă susţinere în Parlament coaliţiei guvernamentale. Jimmie Akesson nu a cerut organizarea vreunui referendum privind retragerea Suediei din Uniunea Europeană, dar a pledat pentru reconfigurarea relaţiilor, argumentând că UE se îndreaptă într-o direcţie greşită.

„În prezent, sunt motive întemeiate să reevaluăm serios apartenenţa la Uniunea Europeană. Procesul electoral din Suedia va înceta curând să mai aibă vreo semnificaţie pentru dezvoltarea Suediei şi, bineînţeles, nu putem permite acest lucru", a subliniat Jimmie Akesson, potrivit cotidianului Aftonbladet şi agenţiei Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Partidul Democraţii Suedezi are o cotă de peste 20% în Parlamentul de la Stockholm, iar susţinerea sa este esenţială pentru Guvernul minoritar format de Partidul Moderat, Partidul Creştin-Democrat şi Partidul Liberal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇