Parlamentul lui Mickey Mouse? Trenul UE spre Strasbourg a făcut un viraj greșit și a ajuns la Disneyland

Parlamentul lui Mickey Mouse? Trenul UE spre Strasbourg a făcut un viraj greșit și a ajuns la Disneyland

Un tren care transporta sute de europarlamentari și funcționari ai Parlamentului European a ajuns, luni, pentru scurt timp la Disneyland, după ce a greșit drumul spre Strasbourg.

A fost un incident care-i va încuraja pe cei care iau în derâdere instituția ca fiind un Parlament Mickey Mouse, comentează Politico.

În fiecare lună, Parlamentul European închiriază trenuri exclusiv pentru parlamentari și funcționari, pentru a-i transporta între cele două sedii din Bruxelles și Strasbourg, în estul Franței.

ADVERTISING

Este o deplasare lunară care este consființită în tratatele UE și este apărată cu înverșunare de Franța, dar adesea ironizată ca fiind un circ ambulant la care Goofy ar fi mândru să participe.

După ce a plecat din gara Bruxelles Midi, trenul s-a îndreptat către Marne la Vallée Chessy, unde se află Disneyland, provocând o întârziere de 45 de minute.

„Echipa Disneyland”, a scris europarlamentarul olandez Samira Rafaela pe X, în dreptul unei fotografii care o arată în vagonul cafenea din tren, alături de europarlamentarul Mohammed Chahim, care părea să bea o limonadă.

„Nu am putut să ieșim, din păcate”, a spus un oficial al UE, care a adăugat că a văzut doar vârful roller coaster-ului Space Mountain în timpul scurtei opriri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Este un râs generalizat aici, cauzat de nebunia acestei situații”, a spus un asistent parlamentar. Un altul s-a plâns că „nu există atracții gratuite” în tren.

„Mecanicul a trebuit să meargă la celălalt capăt al trenului, să-l repornească și să călătorească în cealaltă direcție”, a spus un alt oficial.

„NU suntem un Parlament Mickey Mouse”, a spus parlamentarul german Daniel Freund.

Un funcționar al PE, Emmanuel Foulon, a glumit că Parlamentul European ar trebui să adopte acum sloganul Disney: „Unde visurile devin realitate”.

ADVERTISING

În aprilie, europarlamentarul socialist Pedro Silva Pereira a declarat, la o ședință cu ușile închise, că există o lipsă de locuri în trenurile spre Strasbourg și a întrebat dacă Parlamentul ar putea închiria mai multe trenuri.

Articolul din Politico se încheie ironic: Donald Duck nu a putut fi contactat pentru declaraţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇