Papa Francisc i-a trimis o scrisoare ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri (Video)

Papa Francisc i-a trimis o scrisoare ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri (Video)
Foto: captură video

Papa Francisc îi mulțumește că și-a făcut meseria ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma, glumind că „ghinionul” a fost al lui, pentru că a apărut informația.

Marți, Papa Francisc a vizitat un magazin de discuri de pe Via della Minerva din Roma. Momentul a fost surprins și înregistrat de jurnalistul Javier Martinez-Brocal, care se afla pe stradă și aștepta un taxi în momentul în care Suveranul Pontif a intrat în magazinul de discuri.

Red+ | Sorpresiva visita del Papa Francisco a tienda de discos en el centro de Roma

Martinez-Brocal a observat o un Fiat 500L alb însoțit de poliție care a oprit în fața magazinului. A fost nimeni altul decât Papa Francisc. Câteva ore mai târziu, ziarele din întreaga lume au relatat momentul.

ADVERTISING

Trei zile mai târziu, jurnalistul a dezvăluit la emisiunea „Iglesia al Día” că a decis să îi scrie o scrisoare Papei Francisc pentru a-i explica ce s-a întâmplat. În scrisoare, jurnalistul își exprima regretul că Suveranul Pontif nu a avut parte de un moment de răgaz, dar măcar știrea i-a făcut pe mulți să zâmbească în vremuri în care se vorbește doar despre tragedii.

Surpriza a venit atunci când Papa Francisc i-a răspuns lui Martínez-Brocal. I-a scris că „ghinionul” a fost al lui pentru că a fost „prins" intrând în magazin: „a fost ghinion ca, după ce mi-am luat toate măsurile de precauție, la stația de taxi să fie un jurnalist. Nu trebuie să ne pierdem simțul umorului".

ADVERTISING

De asemenea, Papa a mărturisit că în Roma nu se poate plimba „de la o parohie la alta” ca în Buenos Aires. Astfel, Sfântul Părinte glumește pe seama situației și îi mulțumește jurnalistului pentru că „și-a făcut meseria, chiar dacă asta înseamnă să-l pună în dificultate pe Papa".

Martínez-Brocal a declarat pentru TRECE că scrisoarea este foarte afectuoasă și că „face cu ochiul jurnalismului". El crede că Sfântul Părinte s-a amuzat de poveste.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇