Olena Zelenska: Vom rezista! E ușor să alergi un maraton, când știi câți kilometri sunt

Olena Zelenska: Vom rezista! E ușor să alergi un maraton, când știi câți kilometri sunt

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, spune că ţara sa va rezista în această iarnă, în ciuda frigului și a întreruperilor de curent cauzate de rachetele rusești și va continua să lupte, pentru că „fără victorie nu poate exista pace” în acest ”război al viziunilor asupra lumii”.

„Suntem gata să suportăm asta”, afirmă Olena Zelenska, într-un interviu acordat BBC.

„Am avut atât de multe provocări teribile, am văzut atât de multe victime, atât de multe distrugeri, încât întreruperile de curent nu sunt cel mai rău lucru care ni s-a întâmplat.”

ADVERTISING

Ea citează un sondaj recent în care 90% dintre ucraineni au spus că sunt gata să suporte 2-3 ani de întreruperi de curent, dacă asta ar însemna ca apoi să adere la Uniunea Europeană. Pare un drum îngrozitor de lung și rece și ea știe asta, comentează BBC.

„Știi, este ușor să alergi un maraton când știi câți kilometri sunt”, spune soţia preţedintelui. În acest caz, însă, ucrainenii nu știu distanța pe care trebuie să o alerge.

„Uneori, poate fi foarte dificil, dar există câteva emoții noi care ne ajută să rezistăm”. Toți ucrainenii vor deveni mai puternici graţie acestui război, prezice cu stoicism prima doamnă a Ucrainei.

ADVERTISING

Olena Zelenska spune că familiei ei îi este dor să petreacă timpul împreună. La o distanţă de doar câțiva pereți de saci de nisip, președintele Zelenski este atât de aproape de ea şi, totuşi, atât de departe.

Prima Doamnă nici nu ştie exact când au luat ultima dată cina împreună cu copiii lor, Oleksandra (18 ani) și Kiril (9 ani). "Este ceva foarte rar în zilele astea. Foarte rar", spune ea.

„Locuiesc separat cu copiii mei, iar soțul meu locuiește la serviciu”, explică ea. „Cel mai mult, ne lipsesc lucrurile simple – să stăm împreună atâta timp cât ne dorim”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇