Olandezii nu trebuie să prezinte un certificat de vaccinare când iau masa pe terasă. Au însă nevoie de el dacă merg la toaletă

Olandezii nu trebuie să prezinte un certificat de vaccinare când iau masa pe terasă. Au însă nevoie de el dacă merg la toaletă

Clienţii cafenelelor olandeze nu trebuie să prezinte un certificat de vaccinare atunci când savurează o băutură sau iau masa pe terasă, dar în curând vor fi nevoiţi să facă dovada unui astfel de document pentru a putea avea acces la toaletă.

Autorităţile olandeze au relaxat săptămâna trecută restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19. Printre acestea se numără şi încetarea respectării regulii de distanţare fizică, potrivit AFP.

A fost însă anunţată introducerea unui certificat de vaccinare în cazul barurilor, restaurantelor şi festivalurilor. Certificatul nu va fi obligatoriu pentru cei care doresc să savureze o masă sau o băutură afară, excepţie votată de Parlament, dar va fi totuşi necesar pentru a putea utiliza toaleta acestor localuri.

"Dacă doriţi să folosiţi toaleta, va trebui să arătaţi codul QR", a declarat ministrul Sănătăţii, Hugo de Jonge, la postul de radio public NOS.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, premierul Mark Rutte a precizat că nu este înţelept să se facă o excepţie pentru clienţii care stau afară, întrucât oamenii vor intra, inevitabil, pentru a plăti consumaţia sau pentru a merge la toaletă.

"De asemenea, ar putea începe să plouă şi toată lumea va dori să intre", a mai opinat premierul Rutte.

"Guvernul a dorit ca certificatul sanitar să fie prezent peste tot în industria hotelieră", a declarat pentru AFP Rinske Wieman, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Scopul său nu este acela de a "deranja oamenii". Este introdus pentru că "aceştia îşi doresc mai multă libertate. Din păcate, aceste libertăţi nu sunt fără limite", a adăugat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇