O turistă străină a fost atacată de un urs în zona barajului Vidraru UPDATE

O turistă străină a fost atacată de un urs în zona barajului Vidraru <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O femeie de 72 de ani, cetățean britanic, aflată ca turist în România, a fost atacată de un urs, luni, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, ursul a atacat-o pe femeie în momentul în care turista a încercat să-l fotografieze.

Femeia a fost rănită la braţul drept și a fost dusă la spital. La momentul sosirii echipajului SMURD la locul evenimentului, femeia era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză.

ADVERTISING

„Este vorba despre un cetățean străin, de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, care prezintă răni la membrul superior stâng. Pacienta este conștientă”, a informat ISU Argeș.

Autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zonă asupra pericolului. La faţa locului au fost trimise echipaje medicale şi ale Jandarmeriei.

În ultima perioadă, jandarmii argeşeni au fost solicitaţi, prin apel la 112, să intervină în 26 situaţii unde a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor ca, în cazul în care constată prezenţa urşilor în gospodărie sau în apropierea acesteia, să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, să nu iasă din casă, să nu încerce să se apropie de animale şi să nu încerce să le alunge şi „sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie pentru a le fotografia”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇