O sferă misterioasă de metal a fost descoperită pe o plajă din Japonia și nimeni nu știe de unde a apărut (Video)

O sferă misterioasă de metal a fost descoperită pe o plajă din Japonia și nimeni nu știe de unde a apărut (Video)

Imaginile cu obiectul sferic neidentificat cu diametrul de 1,5 metri au provocat speculații pe rețelele de socializare.

Poliția și localnicii din Hamamatsu, un oraș din Japonia de pe coasta Pacificului, au fost uimiți de apariția unei sfere metalice pe o plajă, iar autoritățile au recunoscut că nu ştiu ce anume este, relatează The Guardian.

Obiectul care măsoară un metru și jumătate în diametru a stârnit speculații intense în mediul online, iar temerile potrivit cărora ar putea fi o mină au fost înlăturate după ce experții l-au analizat cu aparatură cu raze X și au aflat că este gol pe dinăuntru.

Nu există, însă, indicii că sfera ar fi fost folosită în activități de spionaj de către Coreea de Nord sau China. Prezența a două mânere pe suprafața bilei e un indiciu că aceasta ar putea fi folosită în alte scopuri, ducând spre ipoteza că este un element desprins dintr-o geamandură care s-a desprins, fiind adus de valuri pe țărm.

ADVERTISING

Circulația a fost închisă pe un perimetru concentric de 200 de metri în jurul sferei, iar la fața locului s-au deplasat experți în explozibili care au analizat-o, însă autoritățile încă nu știu de unde provine aceasta. Armata și paza de coastă niponă au primit mai mult imagini de la fața locului pentru examinări mai ample.

Poliția a început să analizeze obiectul de culoare galben închis cu pete de rugină, după ce o femeie l-a observat la începutul săptămânii în timp ce se plimba pe plajă, potrivit postului Asahi TV.

ADVERTISING

Un bărbat care obișnuiește să alerge pe plajă a spus, însă, că nu înțelege de ce bila metalică a atras atât de mult interes: "Era acolo de o lună. Am încercat s-o împing, dar nu s-a clintit".

Pe rețelele de socializare au apărut diverse explicații - de la teorii despre un OZN care s-a prăbușit până la baloanele pe care le-au doborât Statele Unite. Japonia a anunțat că are "suspiciuni puternice" că mai multe baloane de spionaj din China i-au survolat teritoriul în ultimii ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇