O punte s-a prăbușit pe șantierul metroului de la Toulouse: Un mort și mai mulți răniți

O punte s-a prăbușit pe șantierul metroului de la Toulouse: Un mort și mai mulți răniți

Puntea unui pod de pe linia a treia a metroului din Toulouse s-a prăbuşit luni, provocând moartea unei persoane şi rănirea altora, potrivit parchetului din Toulouse, care a deschis o anchetă.

„O persoană a murit şi mai multe persoane au primit îngrijri medicale”, a declarat pentru AFP Samuel Vuelta-Simon, procurorul general, care se afla în drum spre locul incidentului din Labège, o suburbie din apropiere de Toulouse.

Într-un comunicat de presă, Tisséo, reţeaua de transport public din Toulouse, a anunţat că trei persoane au fost rănite. A fost înfiinţată o unitate de sprijin psihologic, a precizat Tisséo, care a transmis, de asemenea, "sincere condoleanţe familiei" victimei decedate.

ADVERTISING

"Operaţiunile de căutare sunt în curs de desfăşurare pentru a confirma bilanţul", a adăugat Tisséo. Potrivit serviciilor de urgenţă, cincizeci de pompieri şi 20 de vehicule au fost trimişi la faţa locului.

Acesta a fost "un accident grav, din cauza amplorii sale", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de pompieri, descriind o scenă "impresionantă" în care "aproximativ douăzeci de metri de pod s-au prăbuşit".

Accidentul a avut loc pe şantierul liniei C, într-o zonă închisă publicului, a precizat Tisséo.

ADVERTISING

Din primele informaţii, accidentul a fost cauzat de "ruperea unui cric între doi piloni de pe şantierul metroului aerian Labege", a declarat procurorul general din Toulouse pentru publicaţia La Dépêche.

Linia C a metroului din Toulouse, ale cărei lucrări au fost lansate la sfârşitul lunii decembrie 2022, ar trebui să intre în funcţiune în 2028.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇