O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina, posibilă săptămâna viitoare

O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina, posibilă săptămâna viitoare

O nouă rundă de discuţii între Rusia şi Ucraina este negociată pentru săptămâna viitoare. Ucraina lucrează cu Israel şi Turcia, în postura de mediatori, pentru a stabili locul si cadrul, potrivit lui Mykhailo Podoliak, consilierul principal al lui Zelenski.

”De îndată ce se elaborează contraformatele legale reciproce, va fi programată o întâlnire – a patra rundă de negocieri. Ar putea fi mâine, poimâine”, a declarat Podoliak pentru Belta, agenţia de presă de stat din Belarus, duminică, citat de CNN.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 18 - Vezi desfășurarea evenimentelor

”Sunt diverse propuneri pe masa negocierilor acum, sunt multe, sunt o duzină de propuneri, inclusiv propuneri cu privire la o reglementare politică şi, cel mai important, o reglementare militară. Mă refer la o încetare a focului, o formulă de încetare a focului şi retragerea trupelor”, a spus el.

Sâmbătă, Podoliak a postat o actualizare referitoare la discuţii pe Twitter.

”Negocierile cu delegaţia FR (Federaţia Rusă) sunt acum în desfăşurare într-un format video continuu. Au fost create subgrupuri speciale de lucru. Poziţiile Ucrainei sunt determinate de directivele anterioare”, a scris el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucraina lucrează cu Israelul şi Turcia, în postura mediatori, pentru a finaliza o locaţie şi un cadru pentru negocierile de pace cu Rusia, a mai declarat Podoliak.

”Când se va decide, va avea loc o întâlnire. Cred că nu va dura mult până să ajungem acolo”, a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇