O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării

O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării

O navă hidrografică ucraineană a sărit în aer, joi, la Gurile Dunării, după ce a lovit un dispozitiv exploziv necunoscut, a anunţat vineri dimineaţă Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene.

„Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor (canalului) Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire”, a transmis Comandamentul Sud într-un comunicat citat de agenţia de presă Unian.

ADVERTISING

Potrivit portalului Dumskaia din Odesa, în incident a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Explozia nu a provocat victime, iar echipajul a luat măsuri pentru a salva, prin forţe proprii, nava de la scufundare. Aceasta se află acum în reparații.

Alungarea forţelor ruse din Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie a deschis Ucrainei calea spre porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, situate în regiunea Odesa. Ucraina a obţinut astfel posibilitatea de a-şi transporta cerealele nu doar prin canalul românesc Sulina, pe cale ferată sau cu mijloace auto, dar şi prin canalul Bâstroe care face legătura dintre Dunăre şi Marea Neagră, notează Unian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucraina a plasat mine în zona coastei sale la Marea Neagră, în special în perimetrul porturilor sale, pentru a descuraja navele ruse să se apropie de ţărm şi a împiedica astfel orice fel de desant de trupe ruseşti, în special la Odesa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇