O navă germană a salvat în câteva ore aproape 150 de migranți care pluteau în derivă încercând să ajungă în Europa pe mare

O navă germană a salvat în câteva ore aproape 150 de migranți care pluteau în derivă încercând să ajungă în Europa pe mare

ONG-ul german Sea-Watch a anunţat sâmbătă că a salvat 147 de migranţi în Mediterana, în largul coastelor Libiei, în cadrul a două operaţiuni desfăşurate de nava Sea-Watch 3.

În cursul dimineţii, voluntarii Sea-Watch au salvat 102 migranţi aflaţi într-o barcă pneumatică care începuse să se dezumfle. Mulţi dintre ei erau în stare precară şi primesc îngrijiri medicale, informează AFP şi dpa.

Cu o zi în urmă, au fost recuperaţi 45 de migranţi – printre care 15 minori -, care încercau să ajungă în Europa pe mare, a postat Sea-Watch pe Twitter, precizând că toţi sunt teferi.

ADVERTISING

Sea-Watch 3 a participat la salvarea a peste 3.000 de migranţi de la crearea sa, în noiembrie 2017, conform datelor organizaţiei.

Mai mult de 1.200 de migranţi şi-au pierdut viaţa în apele Mediteranei anul trecut, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

În pofida violenţelor persistente dupã înlăturarea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia rămâne un important punct de tranzit pentru migranţii care fug din cauza instabilităţii din alte zone din Africa şi Orientul Mijlociu, încercând sã ajungă în Europa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇