O navă sub pavilion spaniol a salvat 265 de migranţi pe Marea Mediterană

O navă sub pavilion spaniol a salvat 265 de migranţi pe Marea Mediterană

O navă umanitară sub pavilion spaniol a salvat în ultimele zile 265 de migranţi pe Marea Mediterană, relatează AP.

Organizaţia Open Arms a anunţat că nava sa a salvat sâmbătă 96 de migranţi care se aflau pe o ambarcaţiune din lemn fără veste de salvare, în apele internaţionale. Printre pasageri, majoritatea din Eritreea, se numărau două femei şi 17 minori. Cu toţii aveau simptome de hipotermie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cu două zile înainte de această operaţiune de salvare, Open Arms a luat la bord 169 de migranţi care plecaseră din Libia, ţară din care acţionează traficanţii, profitând de faptul că oamenii disperaţi vor să ajungă în Europa.

Celebrul Banksy sponsorizează o navă de salvare a refugiaţilor din Mediterană

Traficanţii folosesc ambarcaţiuni care nu prezintă nicio siguranţă şi le umplu cu migranţi care îşi doresc să ajungă pe ţărmurile Europei.

Unii migranţi fug de războaie şi persecuţie, dar mulţi dintre ei fug de sărăcie, astfel că lor nu li se acordă azil în ţările din Uniunea Europeană.

Italia şi Malta au refuzat deseori să primească navele umanitare cu migranţi, afirmând că majoritatea celor salvaţi ar vrea să obţină locuri de muncă sau să ajungă la rude din nordul Europei.

Autorităţile din Italia şi Malta au insistat ca şi celelalte naţiuni europene să primească migranţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖