O firmă străină vindea ilegal arme în România, pe un magazin online. Poliția face 316 razii în toată țara (Video)

O firmă străină vindea ilegal arme în România, pe un magazin online. Poliția face 316 razii în toată țara (Video)

O firmă din străinătate ar fi vândut ilegal arme și muniții în România prin intermediul unui site, încălcând legile țării și ocolind vama.

În paralel, Poliția face 316 percheziții vineri dimineaţă în toate județele țării şi precizează că sunt acțiuni de tip RAZIE, în scopul prevenirii faptelor antisociale.

Dosarul penal referitor la firma care vindea ilegal arme în România este instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul IPJ Constanța.

Sunt anchetate infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

ADVERTISING

Firma respectivă "ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor".

"Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu", transmite Poliţia Română.

ADVERTISING

Raziile de azi vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme supuse autorizării.

PESTE 300 DE PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE CERCETATE PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR

Ieri, a fost desfășurare de forțe la Țăndărei, cu elicopter și câini: Poliția a găsit un arsenal, care include 47 de săbii (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇