O fetiță româncă de 7 ani, accidentată pe o pârtie din Bulgaria, a fost salvată de un elicopter SMURD

O fetiță româncă de 7 ani, accidentată pe o pârtie din Bulgaria, a fost salvată de un elicopter SMURD

O fetiţă româncă în vârstă de 7 ani a fost adusă în ţară cu un elicopter SMURD, după ce s-a accidentat pe o pârtie de schi din Bansko.

„Ieri, un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiţă româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko. În urma producerii accidentului, fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia”, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Având în vedere starea gravă a fetiţei, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia transferării acesteia la Bucureşti, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

„Fetiţa a fost evaluată şi preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ Bucureşti, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate. În acest moment, fetiţa se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol”, arată sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇