O fetiță din Caraș-Severin este în comă după ce mama ei a spălat-o cu o soluție de deparazitare pentru oi

O fetiță din Caraș-Severin este în comă după ce mama ei a spălat-o cu o soluție de deparazitare pentru oi

O fetiță în vârstă de 10 ani din Caraș-Severin se află în comă, după ce mama ei a spălat-o cu o soluție de deparazitare pentru oi.

Ea a ajuns la spitalul din Caransebeş în stop cardio-respirator, iar apoi a fost transferată la o unitate medicală din Timișoara.

Incidentul s-a petrecut joi, când mama sa a vrut să îi scape de purici pe ea și pe ceilalți doi frați cu o soluţie de uz veterinar, folosită de obicei pentru turmele de oi.

Aceasta este însă extrem de concentrată: o singură sticluţă trebuie diluată în sute de litri de apă, transmite Observator News.

ADVERTISING

Substanța nediluată a fost pulverizată prin curte, dar mama a spălat-o şi pe minoră pe cap. Chimicalele dăunătoare au fost absorbite de organismul micuței şi i-au ajuns până în creier.

Părinţii au încercat iniţial să o trateze acasă, cu diferite ceaiuri, iar până când a ajuns la spital starea i s-a agravat extrem de mult.

Protecţia Copilului a deschis o anchetă, pe lângă cea a poliţiştilor.

CE SPUN MEDICII

„Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate.

ADVERTISING

De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Medicul mai spune că sunt şanse de supravieţuire pentru fetiţă, deși se află încă în comă.

ADVERTISING

Astfel de cazuri sunt din ce în ce mai frecvente în România. Potrivit medicilor, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 60 de cazuri de copii spălaţi cu insecticide.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇