O femeie din București a fost săltată de poliție: A operat 20 de persoane, fără să fie medic UPDATE

O femeie din București a fost săltată de poliție: A operat 20 de persoane, fără să fie medic <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O femeie de 31 de ani, care a făcut intervenţii chirurgicale estetice fără a avea calitatea de medic, este cercetată de poliţiştii din Bucureşti, care au identificat 20 de victime.

Femeia practica injectări cu acid hialuronic şi alte proceduri, la sedii fără autorizaţie din Capitală şi Constanţa.

”Astăzi, 27 martie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  - Sector 2 au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune”, a transmis Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Încă din august 2022, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, femeia ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul ţării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive.  

”În concret, bănuita ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa.

ADVERTISING

Astfel, bănuita ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei”, a mai transmis Poliţia.

UPDATE Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

”De asemenea, în contextul efectuării percheziţiei domiciliare, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară şi a autorizaţiilor de funcţionare, femeii în cauză fiindu-i aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 70.000 de lei”, transmite Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇