O femeie din Brașov a fost amendată, pentru că a plantat flori în grădina blocului

O femeie din Brașov a fost amendată, pentru că a plantat flori în grădina blocului

Poliţia Locală Braşov a dat dovadă de exces de zel în cazul unei femei de 76 de ani pe care a amendat-o pentru că a plantat câteva flori în spațiul verde al blocului în care locuia.

Situaţia a fost reclamată de consilierul local Constantin Vieriu (PNL), în şedinţa de plen a deliberativului local din 25 aprilie. Pentru plantarea de flori fără respectarea prevederilor legale, femeia a fost amendată cu 100 de lei, relatează BZB.ro.

Consilierul a prezentat şi procesul verbal de sancţionare încheiat de Poliția Locală.

ADVERTISING

Primarul Allen Coliban a menţionat că sancţiunea a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov. „Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie”, a spus edilul.

Consilierii USR susțin, însă, că și liberalul care a sesizat situația a încălcat legea. La solicitarea acestuia a fost proiectat în timpul ședinței procesul-verbal de sancţionare, fiind încălcate regulile GDPR, pentru că datele personale ale persoanei sancţionate au devenit publice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alesul liberal a spus că are acordul persoanei respective şi i-a întrebat pe cei de la USR dacă aceasta e problema, nu faptul că un cetățean a fost sancţionat că a plantat nişte flori.

Primăria Brașov nu plantează flori în scuarurile și grădinile blocurilor, dar acum acestea sunt pline de flori, iar după acest precedent tot orașul este pasibil de amendă, notează publicația citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇