O dronă americană a fost lovită de o capcană termică a unui avion rusesc de luptă (Video)

O dronă americană a fost lovită de o capcană termică a unui avion rusesc de luptă (Video)

Un avion de luptă rusesc a lansat capcane termice asupra unei drone militare americane MQ-9 Reaper deasupra Siriei, au anunţat marţi Forţele Aeriene ale SUA.

„Una dintre capcanele termice ruseşti a lovit drona americană MQ-9, avariindu-i serios elicea”, se arată într-o declaraţie emisă de Forţele Aeriene ale SUA.

Americanii menţionează că avionul de vânătoare rusesc a zburat periculos de aproape de drona lor şi au dat publicităţii şi dovada video.

„Din fericire, echipajul (care pilota de la distanţă drona – n.red.) MQ-9 a reuşit să o menţină în zbor şi a recuperat aparatul în siguranţă la bază”, precizează sursa citată.

ADVERTISING

Un comandant de rang înalt al Forțelor Aeriene, lt. gen Alex Grynkewich, spune că mișcarea de duminică a fost o încercare a rușilor de a doborî drona.

Armata americană a observat recent ceea ce a numit incidente din ce în ce mai „nesigure și neprofesionale” pe cer. Săptămâna trecută, un avion de luptă rus Su-35 a pus în pericol echipajul unei aeronave americane MC-12, forțându-l să zboare prin turbulențe. „Acest lucru a redus capacitatea echipajului de a opera în siguranță avionul și a pus în pericol viața celor patru membri ai echipajului”, se arată în comunicatul citat de ABC News.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Într-o întâmplare similară deasupra Mării Negre în martie, un avion de luptă rus Su-27 a lovit același tip de dronă americană, avariindu-i elicea și forțând-o să cadă în apă, aminteşte CNN.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇