O cabană și utilajele unei companii au fost incendiate. Ar fi o răzbunare pentru câștigarea unei licitații de exploatare a lemnului

O cabană și utilajele unei companii au fost incendiate. Ar fi o răzbunare pentru câștigarea unei licitații de exploatare a lemnului

Poliţiştii din Maramureş au deschis o anchetă după ce administratorul unei firme care se ocupă cu exploatarea lemnului a reclamat că mai multe persoane au distrus utilajele folosite de societate, dar şi o cabană în care erau cazaţi muncitori.

Incidentele au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Valea Vaserului, o regiune greu accesibilă, unde se poate ajunge doar cu drezina şi apoi pe jos, iar acoperirea cu semnal de telefonie este redusă, informează news.ro.

Potrivit unor surse locale, ar fi vorba de o cabană cu două etaje, două utilaje și o mașină de teren care au fost distruse prin incendiere. De asemenea, ar fi fost ucis și câinele de pază, iar paznicul a fost sechestrat. Mai mult, la 7 utilaje au fost distruse motoarele prin zeci de focuri de armă trase în mașini.

ADVERTISING

Informațiile sunt furnizate de vasiledale.ro, care prezintă și poze de la locul incidentului.

Aceeași sursă susține că totul ar fi pornit de la o licitație publică la care au participat mai multe firme, printre care și firma a cărei cabană a fost incendiată. Aceasta a câștigat licitația, iar administratorul firmei spune că încă de vineri a primit amenințări cu moartea și cu incendierea și că a depus plângere la parchet, dar că nimeni nu a mișcat un deget.

Autoritățile care au preluat anchetarea cazului, o echipă complexă din cadrul IPJ Maramureș, nu au dat detalii și susțin că nu se cunoaşte, deocamdată, motivul pentru care persoanele respective au atacat şi distrus bunurile ce aparţin firmei de exploatare a lemnului.

ADVERTISING

UPDATE: Concluziile polițiștilor după primele investigații

„În urma deplasării la faţa locului a echipei de cercetare complexă, din primele cercetări efectuate, se confirmă faptul că, persoane necunoscute ar fi distrus prin incendiere o cabană din material lemnos, precum şi patru tractoare forestiere.

De asemenea, au fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare. Poliţiştii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior”, informează IPJ Maramureş

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, a fost constituit un cerc de suspecţi, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea lor sa fie dispuse măsurile legale. Până atunci, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, nerespectarea armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, ameninţare şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

În plus, au fost luate măsuri de întărire a dispozitivului de ordine publică în oraşele Vişeu de Sus şi Borşa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇