O bucată de tavan a căzut peste o profesoară, la un liceu recent renovat din Arad

O bucată de tavan a căzut peste o profesoară, la un liceu recent renovat din Arad

Pompierii intervin vineri la Colegiul Național Elena Ghiba Birta din Arad, unde o bucată de tencuială din tavan a căzut peste o profesoară de sport.

Bucata din tavanul clădirii proaspăt renovate a căzut peste profesoara aflată pe hol. După ce s-a prăbușit tavanul peste ea, femeia a căzut și s-a rostogolit pe scări, scrie presa locală.

Potrivit ISU Arad, este vorba de o femeie de 51 de ani, stabilă, conștientă și cooperantă.

Profesoara se află la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad, unde i se fac investigații imagistice la craniu și coloana vertebrală, adaugă altă sursă locală.

ADVERTISING

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a deschis o anchetă, întrucât se îndeplinesc condițiile pentru ca incidentul să fie catalogat ca accident de muncă.

Totodată, au fost anunțați reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Liceul care este monument istoric a fost reabilitat recent, iar elevii au revenit aici anul trecut, în toamnă.

Tot atunci Inspectoratul de Stat în Construcții informa că de la începerea șantierului din 2019 și până în septembrie 2023 a făcut 7 controale la liceu, dar singurele nereguli observate erau minore: „lipsa termometrului și a graficului de temperaturi în perioada de timp friguros și existența unei declarații de performanță pentru plasa sudată netradusă în limba română”.

ADVERTISING

A venit şi o reacţie de la Primăria Arad, care precizează că zona unde s-a întâmplat accidentul nu face parte din proiectul de reabilitare.

„Regretăm incidentul petrecut în urmă cu puțin timp la Colegiul Național Elena Ghiba Birta din municipiu, unde în urma desprinderii unei bucăți de circa 80 cm2 de tencuială de pe intradosul rampei de coborâre de la etajul II al clădirii la etajul I, un cadru didactic a avut de suferit. Precizăm că specialiștii care au expertizat starea clădirii, înainte de începerea lucrărilor, nu au prevăzut niciun fel de intervenții în zona respectivă, astfel ea nefăcând parte din proiectul de reabilitare”, transmite Primăria Arad.

ADVERTISING

Instituția adaugă că va dispune verificarea tuturor zonelor în care nu au fost prevăzute prin documentația tehnică lucrări cu ocazia recentei reabilitări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇