O barcă plină cu migranți s-a răsturnat în Canalul Mânecii: Cel puțin 6 oameni au murit

O barcă plină cu migranți s-a răsturnat în Canalul Mânecii: Cel puțin 6 oameni au murit

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 50 au fost salvate, după ce o barcă plină cu migranţi, care încerca să traverseze Canalul Mânecii din Franţa spre Marea Britanie, s-a răsturnat sâmbătă dimineaţa.

Primarul local Franck Dhersin a declarat că o operaţiune vastă de salvare a fost lansată în jurul orei 6 a.m. (0400 GMT), în timp ce zeci de bărci cu migranţi încercau să traverseze în acelaşi timp.

”Câteva dintre bărci se confruntau cu dificultăţi serioase”, a spus edilul, citat de Reuters.

”Lângă (oraşul de coastă) Sangatte au găsit, din păcate, cadavre.”

ADVERTISING

Prefectura maritimă a confirmat că au fost cel puţin şase morţi şi a declarat că operaţiunile de căutare şi salvare sunt în desfăşurare.

Canalul dintre Franţa şi Marea Britanie este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume, iar curenţii sunt puternici, ceea ce face ca traversarea cu ambarcaţiuni mici să fie periculoasă.

De obicei, traficanţii de oameni supraîncarcă bărcile, lăsându-le abia să plutească şi riscând să fie lovite de valuri, în timp ce încearcă să ajungă pe ţărmurile britanice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am salvat 54 de persoane, inclusiv o femeie”, a spus Anne Thorel, o voluntară care se afla pe una dintre bărcile de salvare, descriind eforturile frenetice ale migranţilor de a scoate apa din vasul care se scufunda, folosindu-se de pantofi.

”Erau prea mulţi pe barca (de migranţi)”, a spus ea pentru Reuters prin telefon, în timp ce se întorcea la ţărm.

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat că ministrul junior al Afacerilor Maritime, Herve Berville, se va îndrepta spre Calais, în apropierea locului în care una dintre bărcile migranţilor s-a răsturnat.

ADVERTISING

”Gândurile mele sunt la victime”, a postat ea, pe platforma de mesagerie X (Twitter).

Paza de coastă din Marea Britanie a trimis o barcă de salvare de la Dover pentru a ajuta la salvare, împreună cu o echipă de salvare a pazei de coastă şi personalul ambulanţei.

Statisticile guvernului britanic arată că numărul de imigranţi care au traversat Canalul Mânecii de la începutul anului 2018 a depăşit 100.000 în această săptămână. Numărul din acest an este de aproape 16.000.

Guvernul Rishi Sunak şi-a petrecut săptămâna făcând anunţuri despre eforturile sale de a reduce numărul solicitanţilor de azil, sperând să câştige sprijinul alegătorilor, în timp ce Partidul Conservator de guvernământ scade în sondajele de opinie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇