Nou protest faţă de purtarea măştii de protecţie, în Piaţa Universităţii / Orban: Mai bine porţi mască din asta decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen

Nou protest faţă de purtarea măştii de protecţie, în Piaţa Universităţii / Orban: Mai bine porţi mască din asta decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen

Un nou protest faţă de purtarea măştii a avut loc, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. ”E ca un protest împotriva sănătăţii publice. Un gest lipsit de noimă”, a comentat premierul Orban.

Participanţii, foarte mulţi având alături de ei copii, au contestat ceea ce ei numesc ”dictatura medicală” şi măsurile sanitare luate de autorităţi.

Dr. Cristian Oancea: Personalul medical e hărțuit de indolența unor oameni care nu respectă regulile. Suntem la limita puterilor noastre și ați observat că toamna e abia la început!

ADVERTISING
https://www.facebook.com/diana.macovei1/videos/4804663809551734/

Premierul Ludovic Orban le-a transmis protestatarilor să poarte mască de protecţie, pentru că este mai uşor decât să ajungă la masca de oxigen sau la ventilaţie mecanică.

”Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau de ventilaţie”, a declarat premierul Orban la iesirea din DSP București, unde a făcut o vizită. 

intubare

Premierul Orban a mai precizat că legea va fi aplicată, dar că forţele de ordine se feresc de intervenţii la astfel de evenimente.

ADVERTISING

Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (...) Asta este o temă absurdă, să protestezi împotriva măştii, chiar mi se pare ceva...în condiţiile în care este demonstrat ştiinţific că masca este un mijloc de protecţie. E ca un protest împotriva sănătăţii publice. Un gest lipsit de noimă”, a mai declarat premierul.

Recorduri noi în lupta cu Covid-19: Peste 3.500 de cazuri noi şi 629 de pacienţi la ATI. Am trecut de 5.300 de morţi

Zeci de protestatari s-au strâns sămbătă în Piaţa Universităţii, fără maști de protecţie, dar fluturând steaguri tricolore şi cerând renunţarea la măsurile de protecţie sanitară.

ADVERTISING

Protestatarii au cerut libertate, respectarea drepturilor omului şi au reclamat o ”dictatură medicală”.

La faţa locului au venit mai multe echipaje de jandarmi. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇