Noi vești despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Spitalul Județean Neamț

Noi vești despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Spitalul Județean Neamț

Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Spitalul Județean Neamț, care a sărit în flăcări să-și salveze pacienții cu COVID-19 internați la secția de Terapie Intensivă, a fost detubat.

Reamintim că a doua zi după tragedie, el a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Orban anunţă că medicul erou Cătălin Denciu este în tratament în Belgia. Premierul a rugat presa românească să nu mai ”bombardeze” medicii belgieni cu solicitări

ADVERTISING

În acest moment, Cătălin Denciu este mai bine. Nu mai este conectat la aparate, iar specialiștii din Bruxelles au reușit să-i acorde o recuperare parțială. Mai exact, au reușit să-i refacă piciorul drept, potrivit informațiilor obținute de Digi24.

Totuși, va mai fi supus multor intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe restul corpului, iar de fiecare dată va fi intubat. În plus, de vineri a început și kinetoterapia.

Statul îi este dator cu o explicaţie doctorului Denciu

Arsurile suferite au fost destul de grave, pentru că în momentul în care a intrat să intervină în secția de terapie intensivă, echipamentul de protecție cu care era îmbrăcat a luat foc.

ADVERTISING

Soția lui este în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. Ministrul Sănătății a transmis că ține legătura cu familia periodic.

Alina Denciu, soţia medicului rănit în incendiul de la Piatra Neamț: El spunea - ”Eu sunt bine. Ceilalţi ardeau”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇