„Noi suntem ținta”. Țara din Orientul Mijlociu de care se teme Israelul. Scenariul care ar duce la un război cu statul evreu

„Noi suntem ținta”. Țara din Orientul Mijlociu de care se teme Israelul. Scenariul care ar duce la un război cu statul evreu

Un fost general al armatei israeliene (IDF) a avertizat că țara sa ar putea isca un adevărat război cu un stat vecin: „De ani de zile, ei construiesc autostrăzi în Sinai. Noi suntem ținta”.

Generalul în rezervă Yitzhak Brik a comentat, în cadrul unei emisiuni radio, despre evoluția luptelor din Fâșia Gaza, în special din Rafah, pentru care Israelul este aspru contestat pentru asaltul asupra acestui oraș plin cu civili.

„Coridorul Philadelphia, știm cu toții că avem evacuări din Sinai pe sub acest coridor. IDF nu a vrut să stea de-a lungul acestui coridor în următorii ani, deoarece nu avea puterea de a face acest lucru și pentru că ar fi avut multe victime, așa că a sperat că egiptenii o vor face. Dar astăzi există o problemă foarte mare cu Egiptul. Ei nu sunt pregătiți să o facă în locul nostru.

ADVERTISING

De asemenea, nu sunt de acord ca noi să o facem din această parte a coridorului și ne amenință că, dacă vom începe să facem diverse lucruri care vor determina masele să treacă în Sinai, atunci vor opri pacea”, a transmis Brik, potrivit Jerusalem Post.

Citeşte integral pe ŞtirileProTV.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇