Noi fragmente de dronă au fost găsite pe teritoriul Moldovei (Foto)

Noi fragmente de dronă au fost găsite pe teritoriul Moldovei (Foto)

Noi fragmente de dronă, asemănătoare celei de tip „Gherani-2”, au fost găsite sâmbătă în zona de frontieră moldo-ucraineană, a indicat Poliţia de frontieră a Republicii Moldova

Fragmentele au fost găsite pe un câmp din apropierea localităţii Etulia Nouă.

Incidentul intervine la doar o săptămână de când în aceeaşi localitate au fost depistate fragmentele unei drone de tip Shahed.

"Astăzi, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:40, în apropierea localităţii Etulia Nouă, raionul Vulcăneşti, au fost identificate alte fragmente ale unei drone, asemănătoare celei de tip "Gherani-2" (varianta modificată de ruşi a dronei iranene Shahed). Rapid, informaţiile au fost transmise autorităţilor competente, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricţionat. Fragmentele de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 km de linia frontierei moldo-ucrainene şi circa 5 km de localitate", anunţă Poliţia de Frontieră.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, autorităţile au implementat "toate măsurile necesare pentru a menţine ordinea, liniştea şi siguranţa publică".

"Pentru a preveni răspândirea informaţiilor false şi pentru a evita panicarea populaţiei, vă rugăm să rămâneţi calmi şi să vă informaţi doar din prima sursă", îndeamnă forţele de ordine moldovene.

Alte fragmente de dronă, depistate în zona de frontieră moldo-ucraineană🚔 Poliția de Frontieră anunță că astăzi, 17...

Publicată de Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova pe Sâmbătă, 17 februarie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇