Ninge abundent în zonele montane din centrul țării

Ninge abundent în zonele montane din centrul țării

Drumarii avertizează că sâmbătă seara ninge abundent în zonele montane din centrul țării. Pe șosele intervin numeroase utilaje.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov intervine sâmbătă seara pe toate sectoarele de drum naționale afectate de ninsoare cu peste 100 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare.

La Brașov a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru coordonarea tuturor acțiunilor de intervenție în caz de urgență.

Brașov, oraș de vis!

Ninge fără oprire la Brașov! ❄️❄️❄️Primul strat de zăpadă s-a depus pe străzile din oraș!Visit Brasov Romania 🇷🇴#codgalben #ninge #zapada #snow #travel#visitbrasov #romania #piatasfatului

Publicată de Visit Brasov Romania pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Meteorologii au emis avertizări de vreme rea conform cărora în weekend sunt ninsori abundente, viscol și vizibilitate scăzută în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei.

ADVERTISING

„Momentan nu sunt drumuri închise dar facem precizarea că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa (închide) circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță”, a precizat DRDP Brașov.

Atenție, șoferi! Ninge abundent în centrul țării.La Brașov a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de...

Publicată de Radio România Brașov pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Ședințele comandamentelor de iarnă de la nivelul ministerelor se vor desfășura duminică la solicitarea premierului Marcel Ciolacu. Premierul le-a cerut miniștrilor măsuri astfel încât autoritățile să fie pregătite să intervină indiferent de starea vremii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că „urmare avertizărilor meteo de vreme severă în mai multe județe din partea de sud-est a țării, au fost activate comandamentele locale de iarnă pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată București, Constanța, Galați și Iași.”

Iar la București, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a covocat duminică membrii Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţă, pentru a fi evaluate intervenţiile şi planul pentru serviciul de iarnă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇