Nikki Haley s-a retras din cursa prezidențială din SUA: Lumea noastră este în flăcări din cauza retragerii Americii

Nikki Haley s-a retras din cursa prezidențială din SUA: Lumea noastră este în flăcări din cauza retragerii Americii

Nikki Haley se retrage din cursa prezidențială din SUA. Fosta ambasadoare a SUA la ONU a anunțat că renunță la competiția din cadrul Partidului Republican. Ea a fost adversara lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican.

Nikki Haley a făcut anunțul în timpul unui discurs ținut în statul ei natal, Carolina de Sud. Ea a spus că „a venit timpul să-și suspende campania”, explicând că nu regretă deciziile luate. De asemenea, a susținut în continuare că SUA trebuie să-și sprijine aliații din întreaga lume, potrivit Sky News.

ADVERTISING

„Lumea noastră este în flăcări din cauza retragerii Americii. A fi alături de aliații noștri din Ucraina, Israel și Taiwan este un imperativ moral, dar este și mai mult decât atât. Dacă ne retragem, va fi mai mult război, nu mai puțin", a spus Haley.

Totodată, Nikki Haley a refuzat să spună dacă îl va susține pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Retragerea lui Haley îi deschide calea lui Trump către o nouă cursă electorală. El ar putea fi candidatul republicanilor într-o competiție cu președintele în exercițiu, Joe Biden. Sondajele de opinie din SUA arată că atât Biden, cât și Trump au cote de simpatie scăzute în rândul alegătorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, președintele american, Joe Biden, a făcut apel la alegătorii lui Nikki Haley să îl susțină în alegerile din noiembrie. Biden a declarat că Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud, este dispusă să spună adevărul despre Trump, inclusiv „haosul care îl urmează întotdeauna" și „incapacitatea sa de a vedea binele și răul", notează Reuters.

„Donald Trump a spus că nu-i vrea pe susținătorii lui Nikki Haley. Vreau să fiu clar: există loc pentru ei în campania mea", a spus Biden.

„Știu că sunt multe lucruri asupra cărora nu vom fi de acord. Dar în ceea ce privește chestiunile fundamentale legate de păstrarea democrației americane, de apărarea statului de drept, de tratarea reciprocă cu decență, demnitate și respect, de păstrarea NATO și de a ține piept adversarilor Americii, sper și cred că putem găsi un teren comun", a arătat Biden.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇