Navalnîi, găsit dincolo de Cercul Polar

Navalnîi, găsit dincolo de Cercul Polar

Opozantul rus Aleksei Navelnîi, care nu mai fusese văzut din 6 decembrie, a fost găsit de echipa sa într-o colonie penitenciară dincolo de Cercul Polar arctic.

Este vorba de o colonie penală din Siberia, a anunțat, luni, purtătoarea de cuvânt a acestuia, Kira Yarmysh, informează AFP.

„L-am găsit pe Navalnîi. Avocatul lui l-a văzut astăzi. Alexei este bine”, a scris Yarmysh pe aplicația Telegram, informează BBC.

Navalnîi a fost mutat în colonia penală IK-3 din Kharp din districtul autonom Yamalo-Nenets, în nordul Rusiei. Anterior s-a aflat în Melekhovo, la 235 km est de Moscova.

ADVERTISING

Echipa lui Alexei Navalnîi nu mai reușise să dea de opozantul rus de trei săptămâni, după ce acesta fusese mutat din penitenciarul în care se afla. De asemenea, nu s-a mai prezentat în această perioadă la niciuna dintre ședințele de judecată care au avut loc.

Penitenciarul în care se află acum este în Kharp, o mică localitate cu aproximativ 5.000 de locuitori din Iamalo-Neneţ, o regiune izolată în nordul Rusiei. Potrivit echipei sale, este una dintre „cele mai îndepărtate colonii” din Rusia, cu condiții „dure”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Navalnîi, considerat unul dintre principalii oponenți ai lui Vladimir Putin, este închis din 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇