Momentul în care uraganul Idalia ia pe sus o mașină aflată în mers (Video)

Momentul în care uraganul Idalia ia pe sus o mașină aflată în mers (Video)

O tornadă formată spontan de uraganul Idalia a ridicat câțiva metri în aer un automobil care circula pe o șosea din Carolina de Sud. Momentul a fost filmat dintr-o altă mașină.

După ce a făcut prăpăd în Florida, uraganul Idalia a afectat cu o putere mult mai redusă Carolina de Nord şi de Sud, unde a fost încadrat ca furtună tropicală. Forța vântului a fost, însă, suficient de mare pentru a ridica la câțiva metri în aer o mașină care circula pe o șosea, aruncând-o peste alt autovehicul, relatează postul american de televiziune Fcx.

ADVERTISING

Imaginile au fost surprinse de un șofer care conducea pe o șosea din Carolina de Sud. "Mașina aia zboară, ce naiba!", a exclamat acesta.

Viral video: Idalia tornado lifts up car, throws it at vehicle | LiveNOW from FOX

Furtuna a provocat inundații în mai multe zone de pe coasta acestui stat, cel mai afectat fiind orașul Charleston. Conform primelor date, valurile din portul Charleston au atins o înălțime de 2,8 metri.

După ce a traversat Golful Mexic, Idalia a ajuns miercuri dimineață în Florida, determinând evacuarea pe arii extinse în Big Bend, o regiune foarte populată. Furtuna a devastat rețelele electrice, lăsând fără energie o jumătate de milion de locuitori din Florida și din alte state.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu toate acestea, uraganul s-a dovedit mai puțin distrugător decât se temeau autoritățile, provocând daune importante doar în Tampa Bay și alte zone mai populate. Vântul care a atins viteza de 201 km/h în zona rurală a Floridei, în combinație cu ploaia puternică și valurile împinse pe țărm, au distrus mai multe clădiri.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care o casă este ruptă de valuri și de rafalele puternice.

House torn apart as Hurricane Idalia hits Florida

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a declarat stare de urgență până la data de 8 septembrie, iar acțiunile de curățare și reconstrucție în zonele afectate sunt în plină desfășurare, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇