O tornadă a făcut ravagii în Mississippi: A măturat aproape cu totul un oraș UPDATE 25 de oameni au murit (Foto&video)

O tornadă a făcut ravagii în Mississippi: A măturat aproape cu totul un oraș <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> 25 de oameni au murit (Foto&video)

Cel puţin 25 de persoane au murit şi zeci au fost rănite din cauza unei tornade care a lovit statul Mississippi, din sudul SUA, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

UPDATE: Numărul morţilor se ridică la 25 și sunt zeci de răniţi, potrivit Mississippi State Emergency Services. „Este o tragedie”, a declarat guvernatorul statului Tate Reeves pe Twitter, referindu-se la „daune devastatoare”. Și preşedintele american Joe Biden a vorbit despre imagini „sfâşietoare” şi a subliniat că statul federal va face „tot ce poate pentru a ajuta”, „atâta timp cât este nevoie”.

ADVERTISING

Ample operaţiuni de căutare şi salvare erau în desfăşurare sâmbătă dimineaţă în districtele Sharkey şi Humphreys, a precizat Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din statul Mississippi.

Zona afectată se întinde pe o lungime de peste 150 de kilometri în partea de vest a statului, transmit Reuters şi AFP.

Patru persoane sunt date dispărute în Silver City, în vestul statului Mississippi, potrivit Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

''Din păcate, este de aşteptat ca aceste bilanţuri să crească'', a adăugat această instituţie.

Eforturi de căutare şi salvare sunt depuse şi în Rolling Fork, un oraş situat de asemenea în vestul statului Mississippi. În imaginile difuzate de posturile locale de televiziune au putut fi văzute zeci de clădiri distruse în întregime şi maşini răsturnate.

ADVERTISING

"Multe persoane din zona deltei fluviului Mississippi au nevoie de protecţie în această noapte. Am activat sistemul de sprijin medical şi am solicitat mai multe ambulanţe şi alte mijloace de asistenţă de urgenţă pentru cei afectaţi. Este în desfăşurare operaţiunea de căutare şi salvare'', a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇