Momentul în care un soldat din Garda Elvețiană a leșinat sub privirea papei Francisc (Foto & Video)

Momentul în care un soldat din Garda Elvețiană a leșinat sub privirea papei Francisc (Foto & Video)

Un membru al Gărzii Elvețiene care asigură paza Suveranului Pontif s-a prăbușit inconștient, miercuri, în timpul audienței generale pe care papa Francisc o susținea la Vatican.

Îmbrăcat în uniforma colorată a gărzii și ținând o halebardă cu mâna dreaptă, tânărul soldat a leșinat și a căzut pe pardoseala din marmură a sălii în care avea loc evenimentul, sub privirea îngrijorată a papei Francisc, relatează AFP, citată de France 24.

Soldatul a căzut inconștient cu fața pe pardoseală, iar un membru civil al echipei de securitate a intervenit imediat. După două minute, timp în care şi-a revenit, el a fost escortat în afara Sălii Paul al VI-lea, în aplauzele publicului.

La sfârșitul audienței, papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a ieșit din rutina evenimentului, vorbind cu unul dintre angajații în civil ai Gărzii Elvețiene.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a declarat pentru AFP că soldatul care a leșinat "a suferit, probabil, o cădere de tensiune".

Swiss Guard falls during Pope's #GeneralAudience

Vaticanul este afectat de un val de căldură cu temperaturi estimate pentru miercuri la o maximă de 36 de grade Celsius.

Garda Elvețiană reprezintă cea mai mică și cea mai veche armată din lume, cu doar 135 de militari. Aceasta a fost înfiinţată în 1509 de către Papa Iulius al II-lea. Membrii săi sunt practicanți romano-catolici cu cetățenie elvețiană, cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani.

ADVERTISING

Pentru a fi acceptați în gardă, ei trebuie să fie celibatari, dar li se permite să se căsătorească ulterior. După ce depun jurământul pentru apărarea papei, aceștia rămân în serviciu cel puțin 26 de luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇