Momentul în care un avion militar turc zboară aproape de sol în centrul unui oraș, îngrozind șoferii (Video)

Momentul în care un avion militar turc zboară aproape de sol în centrul unui oraș, îngrozind șoferii (Video)

Un avion turc de tip C-160 Transall aparţinând Forţelor Aeriene turce a fost nevoit să zboare razant la sol în oraşul Kayseri (centru), cu un milion de locuitori, în regiunea Cappadocia, îngrozind automobilişti, după care a aterizat pe un câmp, fără să facă victime, au anunţat autorităţile turce.

Avionul a decolat marţi de la a 12-a bază de transport aerian din Kayseri pentru a participa la un exerciţiu, însă a suferit un ”incident tehnic” care l-a obligat să zboare la o altitudine foarte joasă, în centrul oraşului, peste imobile şi drumuri foarte frecventate.

ADVERTISING

Martori au filmat scena.

Aeronava de transport, care cântăreşte 30 de tone şi are o anvergură de 40 de metri, se afla la doar câţiva metri de maşini care se îngrămădesc văzând-o venind către ele.

”A fost un moment îngrozitor. Încă suntem şocaţi”, a declarat un localnic agenţiei turce de presă Anadolu.

Aeronava a trecut atât de aproape de el, încât a putut simţi mirosul de kerosen.

Avionul a trecut pe deasupra stâlpilor de iluminat, chiar pe mijlocul drumului”, a povestit localnicul, care a și filmat scena.

ADVERTISING

Avionul militar a aterizat de urgenţă într-un câmp, în afara pistei, departe de zone locuite, o scenă de asemenea filmată.

”Avionul a suferit pagube minore. Sănătatea echipajului nostru este stabilă”, a anunţat într-un comunicat Ministerul turc al Apărării.

Imagini arată că aripile şi fuzelajul aeronavei au fost avariate la impact.

Surse OSINT au identificat numărul de serie al avionului, 69-036. Este vorba despre unul dintre cele trei avioane turce de transport de tip Transall modernizate şi transformate în aeronave de comandament şi control - de tip C-160T.

ADVERTISING

Restul flotei turce de avioane de tip C-160 - produse în perioada 1963-1981 de către un consorţiu franco-german - a fost înlocuită cu zece avioane de tip Airbus A400M Atlas.

Ultimul Transall al Forţelor Aeriene franceze, o aeronavă bine cunoscută în Franţa, unde s-a aflat în serviciu timp de 55 de ani, a efectuat ultimul zbor în 2022 la baza Évreux, la un an după cel al Bundeswehr.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇