Momentul în care o macara în flăcări se prăbușește pe un bulevard din New York (Video)

Momentul în care o macara în flăcări se prăbușește pe un bulevard din New York (Video)

Partea superioară a unei macarale de la un şantier de construcţii a luat foc şi s-a prăbuşit miercuri pe o stradă din Manhattan, rănind patru civili şi doi pompieri.

În momentul în care macaraua a căzut, pompierii şi personalul de salvare tocmai sosiseră la faţa locului răspunzând aparent la incendiul care izbucnise în cabină înainte de prăbuşire.

Cele 6 victime au suferit răni uşoare după ce sticla şi resturile din clădirea avariată de căderea părţii superioare a macaralei au căzut pe stradă.

Incidentul s-a desfăşurat în jurul orei locale 07:30 în zona bulevardelor 10 şi 11 şi a străzilor West 41 şi 42, în apropiere de complexul Hudson Yards, a precizat Departamentul de Poliţie din New York.

ADVERTISING

Poliţia a îndemnat populaţia să evite zona, străzile din jur fiind blocate, iar traficul prin tunelul Lincoln din apropiere, care duce spre New Jersey, a fost îngreunat.

O înregistrare video postată pe reţelele sociale arată cum partea superioară a macaralei se rupe şi cade la pământ, atingând o clădire din apropiere în timp ce se prăbuşeşte. În acelaşi timp, din cabina macaralei se poate vedea ieşind fum gros şi negru.

Macaraua avea o încărcătură de 16 tone de beton pe care o ridica. Operatorul macaralei, care nu a fost rănit, a încercat să stingă focul înainte de a ieşi din cabină, au declarat oficialii, dar căldura a slăbit un cablu care ajuta la susţinerea braţului macaralei, aparent provocând dezechilibrarea acestuia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇