Momentul în care o dronă ucraineană lovește un petrolier rus în strâmtoarea Kerci (Video)

Momentul în care o dronă ucraineană lovește un petrolier rus în strâmtoarea Kerci (Video)

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat imagini cu atacul asupra petrolierului rus „SIG” din strâmtoarea Kerci, care a avut loc sâmbătă dimineață. 

Imaginile au fost capturate de o dronă maritimă folosită pentru a ataca petrolierul

Amintim că petrolierul rus a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci, oprind pentru scurt timp traficul pe podul strategic care leagă Crimeea de Rusia, au indicat sâmbătă media ruse, pe fondul tensiunilor în creştere în Marea Neagră.

ADVERTISING

Nava a fost avariată şi două remorchere au sosit la faţa locului, a indicat agenţia de presă rusă Tass, citând Centrul Maritim de Salvare. Nu s-a scurs petrol din nava avariată, care are 11 persoane la bord, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit Moscow Times, nava în cauză este chimistierul „SIG”, care face obiectul unor sancţiuni americane pentru că a furnizat combustibil forţelor ruse care au sprijinit regimul Bashar al-Assad în timpul războiului din Siria.

Mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi în timpul atacului, a anunţat pe Telegram Vladimir Rogovun, oficial desemnat de Rusia în regiunea Zaporojie din Ucraina.

ADVERTISING

Traficul pe podul care leagă peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de Rusia a fost suspendat timp de trei ore, fiind reluat sâmbătă dimineaţa, potrivit Centrului de Informare Rutieră.

De asemenea, o sursă de securitate ucraineană confirmă pentru AFP că trupele ucrainene au lovit un petrolier rus.

"În timpul nopții, SBU a aruncat în aer "SIG", un important petrolier al Federației Ruse care transporta combustibil pentru soldații ruși", a declarat această sursă, adăugând că au desfășurat "o altă operațiune specială de succes în coordonare cu Marina".

ADVERTISING

De altfel, Kyiv Post a postat mai multe imagini cu petrolierul rusesc lovit de o dronă maritimă ucraineană.

Moscova suspectează că ţări occidentale au oferit Kievului tehnologii pentru producţia dronelor acvatice. Prin urmare, potrivit declaraţiilor Ministerului rus al Apărării, în atacurile recente efectuate asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră armata rusă a urmărit să lovească amplasamente unde sunt produse aceste drone.

Acesta este al doilea atac asupra navelor rusești în tot atâtea zile. Anterior, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat vineri dimineață că drone ucrainene au atacat o bază navală rusă în apropiere de portul Novorossiisk, unul dintre cele mai mari de la Marea Neagră şi un terminal major pentru exporturile de petrol şi produse petroliere ale Rusiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇