Momentul exploziei uriașe care a luminat cerul Deltei. Românii s-au trezit speriați de noul raid rusesc - Video Exclusiv

Momentul exploziei uriașe care a luminat cerul Deltei. Românii s-au trezit speriați de noul raid rusesc - <span style="color:#990000;">Video Exclusiv</span>

La ora 02:40, în dimineața zilei de 23 august, un nou atac cu drone a fost desfășurat de forțele Rusiei asupra orașului Izmail și a depozitelor cu cereale din portul localității.

„Atacul a durat până în jurul orei 4 dimineața”, a declarat Florin Tudor Pascale, preotul din Ceatalchioi și Plauru, sate aflate pe malul Dunării, ultimul fiind la 300 de metri de depozitele de cereale din portul Izmail.

VIDEO. O explozie în portul Izmail, filmată de pe malul românesc, în dimineața zilei de 23 august - Sursa: Localnic, Plauru

ADVERTISING

„Au fost șapte bubuituri foarte puternice”, a povestit preotul. „Patru dintre ele au lovit orașul, printre care și o plajă de pe malul Dunării, folosită de ucraineni, iar alte trei au explodat în port”, a adăugat el.

Este pentru a doua oară în această lună când forțele Kremlinului atacă cu drone orașul Izmail, aflat pe malul stâng al Dunării, la câteva sute de metri de granița cu România.

Nici de această dată, la nouă ore de la sfârșitul atacului, niciun reprezentant al autorităților centrale din țara noastră nu s-a deplasat la fața locului pentru a discuta cu oamenii îngrijorați.

ADVERTISING

„Trebuie să ajung la biserica din Plauru, pentru că am înțeles de la localnici că din nou a fost afectată de bombardamente, la fel ca și prima dată. Au apărut fisuri în ziduri și mi-e teamă să nu fie ceva mai grav de această dată”, a mai declarat preotul Florin Pascale pentru Spotmedia.ro.

Între Ceatalchioi și Plauru e o distanță de șase kilometri, localitățile fiind legate de un drum pietruit, plin de gropi.

Comunitățile din nordul Deltei sunt izolate, oamenii care trăiesc aici trebuie să traverseze Dunărea pentru a ajunge la Tulcea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇