Mohammad Munaf trebuie să părăsească România în 15 zile. Nu mai are voie să intre în țara noastră 15 ani

Mohammad Munaf trebuie să părăsească România în 15 zile. Nu mai are voie să intre în țara noastră 15 ani

Omul de afaceri Mohammad Munaf, eliberat condiționat miercuri, are 15 zile pentru a părăsi România.

De asemenea, el are interdicţie timp de 15 ani de a intra în ţara noastră, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

“A fost eliberat în baza unor decizii ale unor comisii de specialitate, nu a fost eliberat aşa, pur şi simplu. El, fiind cetăţean străin, a fost preluat de către Inspectoratul General pentru Imigrări, acolo i s-au făcut toate formalităţile legale, după care a plecat spre reşedinţă.

ADVERTISING

I s-a pus în vedere că în 15 zile trebuie să părăsească România, iar conform deciziilor instituţiilor statului român, timp de 15 ani are interdicţie de a intra pe teritoriul României”, a explicat Lucian Bode.

Mohammad Munaf, omul de afaceri condamnat la 10 ani de închisoare pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion în Irak, în martie 2005, a fost eliberat condiţionat miercuri prin decizie a Tribunalului Ilfov.

El a executat 7 ani din pedeapsa de 10 ani de detenţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă şi contrazice hotărârea din mai a Judecătoriei Sectorului 4, care nu a acceptat punerea în libertate a irakianului.

Munaf a fost condamnat în 2008, în lipsă, și a fost extrădat din Irak în România abia în 2015, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Tot ieri a ieşit din închisoare şi Viorel Hrebenciuc


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇