Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că încurajează medicii şi pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la certificate de vaccinare false sau le-au emis.
Oficialul a menționat că nu are o evidenţă clară în privința numărului acestor certificate.
"Suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificare false de vaccinare, sesizăm poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze.
Nu avem până acum o evidenţă clară cu câte certificate false au fost semnalate. De asemenea, discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc în ultima perioadă din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţă ca vaccinaţi şi care, atunci când dezvoltă reacţii severe, recunosc că de fapt nu s-au vaccinat.
Şi încurajăm medicii, pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la acest lucru, mai ales personalul medical care a emis certificate pentru vaccinare fără ca pacientul să fie vaccinat", a afirmat Mihăilă.
Vineri, Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a spus că sute de adeverințe de vaccinare sunt, probabil, false.
El a precizat că au fost transmise autorităților aceste informații, pentru a face verificări.
În ultima perioadă, mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital, cu Covid, deși au declarat că sunt vaccinate. În Timișoara polițiștii au deschis și un dosar penal în rem.