Derapaj grosolan. Ministrul maghiar de Externe vorbește de finalul războiului în fața hărții Ungariei mari, ce conține și bucăți din Ucraina și România (Foto)

Derapaj grosolan. Ministrul maghiar de Externe vorbește de finalul războiului în fața hărții Ungariei mari, ce conține și bucăți din Ucraina și România (Foto)

Ministrul de Externe ungar a fost protagonistul unui nou derapaj. În timpul unui discurs în care a folosit retorică întâlnită și la Moscova pentru a ataca NATO, deși țara sa este membru al Alianței, Péter Szijjártó a vorbit despre încheierea războiului din Ucraina flancat de două imagini ale hărții așa-numitei „Ungarii mari”.

Szijjártó a susținut în discursul său de luni că, de fapt, Ungaria, care face notă discordantă în interiorul NATO și UE, ar avea numeroși aliați peste tot în lume, care îi împărtășesc viziunea. El spune că această situație este singura garanție că poate exista pace în regiune, pentru că altfel nu ar exista nicio șansă, potrivit Telex.hu.

ADVERTISING

„NATO = război; aproape orice altceva = pace”, a spus ministrul ungar.

„În afara bulei transatlantice, majoritatea covârșitoare are poziția pro-pace pe care o reprezentăm și noi. Atât timp cât această majoritate globală există, există speranța că acest război poate fi încheiat cât mai curând posibil și se va ajunge la un acord care să garanteze pacea și securitatea în această regiune pe termen lung”, a declarat Péter Szijjártó.

A transzatlanti buborékon kívül elsöprő többségben van az a békepárti álláspont, amit mi is képviselünk. Mindaddig, amíg...

Publicată de Szijjártó Péter pe Luni, 17 aprilie 2023

În timp ce ministrul explica ce înseamnă poziția pro-pace a Ungariei, pe ambele părți ale scenei a fost proiectată o hartă a Ungariei Mari, care include, între altele, unele zone ale Ucrainei și României.

ADVERTISING

„Este la latitudinea fiecăruia să decidă singur cât de elegant și pro-ucrainean este gestul de a vorbi despre pace și securitate în fața unei hărți care înfățișează Ucraina ca făcând parte din Ungaria”, comentează publicația citată.

Épp most: Parlamenti Szalon Kocsis Mátéval, Szijjártó Péterrel, Tóth Gabival és Pál István Szalonna és Bandájával: BÉKE ÉS BIZTONSÁG! 🙏🇭🇺❤️

Publicată de Dr. Hoppál Péter pe Luni, 17 aprilie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇