Ministrul Justiţiei: Grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, la bani

Ministrul Justiţiei: Grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, la bani

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, că grupurile infracţionale ”trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”.

„Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, a afirmat ministrul Justiției, Stelian Ion, la bilanţul activităţii DIICOT pe 2020, citat într-un comunicat transmis de Ministerul Justiţiei.

ADVERTISING

Procurorii DIICOT au soluționat în 2020 dosare ale căror prejudicii depășesc un miliard de lei

De asemenea, a arătat ministrul, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, "un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile".

"Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni"

Stelian Ion
ADVERTISING

EXCLUSIV Interviu cu un magistrat italian care judecă mafioți: ”Este normal să-mi fie teamă, dar mai mult decât de orice altceva unui judecător îi este teamă să nu greșească”

Ministrul a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, arătând că infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi "spălaţi".

"Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare", a menţionat ministrul.

Ministrul Justiției: Să lovim grupurile infracționale acolo unde le doare mai tare, la baniTrebuie să lucrăm la...

Posted by Ministerul Justiției on Friday, February 26, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇