Ministrul israelian al Securității spune că i-ar plăcea să trăiască în Fâșia Gaza: O vom controla fără echivoc

Ministrul israelian al Securității spune că i-ar plăcea să trăiască în Fâșia Gaza: O vom controla fără echivoc

Ministrul israelian al Securităţii Naţionale, politicianul de extremă-dreapta Itamar Ben Gvir, a declarat marţi că „numai statul Israel va controla fără echivoc” Fâşia Gaza odată ce războiul din enclava palestiniană se va fi încheiat.

El a susţinut că lui, „personal”, i-ar plăcea să trăiască acolo, relatează agenţia EFE.

"Mie, personal, mi-ar plăcea să trăiesc în Gaza", a spus ministrul Ben Gvir într-un interviu acordat portalului de ştiri ultra-ortodox Kikar Hashabbat.

"Nu doar vom recupera aşezările - evacuate în 2005 -, dar pasul cel mai important este să încurajăm imigraţia voluntară. Trebuie să aducem cât mai mulţi oameni", a indicat ministrul de extremă-dreapta, care a fost condamnat în trecut pentru incitare la rasism, vandalism şi susţinere a unei organizaţii teroriste israeliene.

ADVERTISING

Cât despre operaţiunea militară israeliană în oraşul Rafah din Fâşia Gaza, care continuă în pofida unor critici internaţionale faţă de acţiunea desfăşurată în acest oraş de la graniţa egipteană spre care au fugit circa un milion de palestinieni refugiaţi din calea ofensivei militare israeliene în războiul cu gruparea Hamas, acelaşi ministru israelian a spus tranşant: "La Rafah va fi un război total, până când vom termina".

El consideră de asemenea că Israelul ar trebui să lanseze un război deschis şi împotriva mişcării Hezbollah din Liban, unde zilnic sunt schimburi de focuri cu aceasta la graniţă.

ADVERTISING

"Nu putem termina fără un război în nord, trebuie să intrăm pe cale terestră şi să începem luptele acolo", spune ministrul Itamar Ben Gvir.

De când a început războiul în Fâşia Gaza, acest ministru s-a remarcat de mai multe ori prin declaraţiile sale radicale împotriva palestinienilor. Partidul său de extremă-dreapta, Forţa Evreiască, face parte din coaliţia de guvernare a premierului Benjamin Natanyahu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇