Israelul a lovit o tabără de refugiați din centrul Fâșiei Gaza. Cel puțin 31 de morți

Israelul a lovit o tabără de refugiați din centrul Fâșiei Gaza. Cel puțin 31 de morți

O lovitură aeriană israeliană a provocat, duminică în zori, moartea a cel puţin 31 de persoane în tabăra de refugiaţi de la Nuseirat, în centrul Fâşiei Gaza, devastată de peste şapte luni de război, a anunţat Protecţia civilă.

Un precedent bilanţ, comunicat de spitalul al-Aqsa de la Deir el-Balah, la circa 5 km de Nuseirat, era de 20 de morţi şi mai mulţi răniţi, informează AFP, citată de Agerpres.

"Echipele Protecţiei civile au găsit 31 de morţi şi 20 de răniţi într-o casă care aparţinea familiei Hasan, vizată de forţele de ocupaţie israeliană în tabăra de refugiaţi de la Nuseirat", informează Protecţia civilă din Gaza, precizând că "în prezent continuă căutările celor dispăruţi".

ADVERTISING

Martori au declarat că lovitura aeriană s-a produs în cursul nopţii, în jurul orei 03:00. Armata israeliană a anunţat că verifică faptele.

Din 7 mai, când a început ofensiva la sol în oraşul Rafah, la extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, bombardamentele şi luptele s-au intensificat în jurul Nuseirat şi mai la nord, în Oraşul Gaza şi la Jabalia, unde armata israeliană a anunţat că desfăşoară operaţiuni "ţintite".

Martori au relatat duminică despre explozii şi lupte care au continuat toată noaptea la Jabalia.

ADVERTISING

În nordul Fâşiei Gaza, tiruri de artilerie au fost auzite în zona Sheikh Zayed, în timp ce în sud, la frontiera cu Egiptul, martori susţin că elicoptere israeliene au deschis focul în estul oraşului Rafah.

Spitalul Al-Ahli Arab din Oraşul Gaza a anunţat la rândul său că trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite într-o lovitură aeriană israeliană asupra unei şcoli în care se adăpostesc persoane strămutate în cartierul Al-Daraj.

SUA încearcă să îl convingă pe Netanyahu

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, s-a întâlnit duminică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

ADVERTISING

Se așteaptă ca Sullivan să facă presiuni pentru ca Israelul să-i atace pe militanții Hamas într-un mod țintit, nu printr-un asalt pe scară largă asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, a declarat Casa Albă înainte de discuții, potrivit Reuters.

Israelul a făcut presiuni în orașul despre care spune că este ultimul bastion al forțelor Hamas. Sute de mii de palestinieni au fugit din zona care era unul dintre puținele lor locuri de refugiu rămase.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇