Ministrul de Interne a fost audiat ca martor în dosarul Elenei Udrea: Justiția trebuie să se înfăptuiască

Ministrul de Interne a fost audiat ca martor în dosarul Elenei Udrea: Justiția trebuie să se înfăptuiască

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost audiat, luni dimineață, în dosarul Elenei Udrea.

Bode are calitate de martor la Curtea de Apel, transmit televiziunile de știri.

Este vorba despre dosarul ”Hidroelectrica” care îi privește pe Elena Udrea și Dan Andronic.

UPDATE După audiere, ministrul Bode a declarat că ”justiția trebuie să se înfăptuiască”.

Am fost audiat în calitate de martor. În 2012 eram membru în Biroul Politic Național al Partidului Demcorat Liberal, iar în perioada februarie – aprilie 2012 eram ministrul al Economiei. Așa cum știți, în 2017 am avut această calitate de martor în procesul de urmărire penală. Am dat și atunci o declarație la DNA. Mi-am menținut această declarație în fața instanței. Justiția trebuie să se înfăptuiască.

Lucian Bode
ADVERTISING

Întrebat de jurnaliști dacă au fost câștigate contracte cu statul român de ”băieții deștepți” din Energie, Bode a răspuns:

Știți bine poziția mea publică. O subliniez încă o dată: Fondul Monetar Internațional avea încheiat cu Guvernul României un acord. Printre obligațiile asumate de România era și aceea de reziliere, renegociere a contractelor de vânzare a energiei. Am preluat mandatul de ministru în perioada în care acest proces de reziliere-renegociere era în derulare. Eu, când am fost ministru, am spus și în fața instanței că îmi amintesc că echipele de negociere de la Hidroelectrica aveau printre altele obligația să urmărească: 1 – reducerea perioadei de valabilitate a contractelor, 2 – reducerea cantității de energie livrată, 3 – creșterea tarifelor la care se vindea energia electrică și 4 – introducerea unei clauze de secetă. Acestea sunt chestiunile despre care am vorbit în public.

Lucian Bode
ADVERTISING

Dosarul

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar jurnalistul Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă.

Patronul Cancan a încheiat un acord cu DNA: Recunoaște că a intermediat o șpagă de 5 milioane de dolari pentru Elena Udrea

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

ADVERTISING

Când au avut loc unele dintre faptele din dosar, Bode era ministrul Economiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇