Ministerul Apărării vrea să cumpere drone Bayraktar

Ministerul Apărării vrea să cumpere drone Bayraktar

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, solicită Parlamentului să aprobe achiziţia a 3 sisteme de drone Bayraktar TB2, a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic şi echipamente specifice de instruire şi antrenament.

Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 de milioane de dolari.

Potrivit solicitării trimise Camerei Deputaţilor, achiziţia urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare şi bugetare a acesteia.

ADVERTISING

Ministerul Apărării precizează că, potrivit legislaţiei, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100 de milioane de euro.

Potrivit MApN, achiziţia acestui sistem are în vedere implementarea Ţintelor de Capabilităţi repartizate României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

Dronele Bayraktar TB2 sunt produse în Turcia, pot sta în aer până la 27 de ore și pot zbura până la 150 de kilometri depărtare de bază.

ADVERTISING

Pot fi echipate și cu patru rachete „micromunitii inteligente” suficient de precise pentru a distruge vehicule blindate de la câțiva kilometri distanță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇