Mii de manifestanţi din sistemul de sănătate publică au protestat la Madrid (Video)

Mii de manifestanţi din sistemul de sănătate publică au protestat la Madrid (Video)

Mii de reprezentanţi ai personalului medical afectat de pandemie au mărşăluit duminică la Madrid în sprijinul sistemului de sănătate public spaniol.

Agitând pancarte prin care cereau "o sănătate 100% publică", manifestanţii au defilat în ritmul tobelor pe străzile capitalei spaniole la apelul platformei "Marea Blanca" , care grupează mai multe organizaţii profesionale.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit organizatorilor, circa 10.000 de manifestanţi au participat la marş, deşi prefectura Madridului nu a comunicat o cifră pentru moment, relatează AFP.

Autorităţile din regiunea Madrid sunt criticate pentru lipsa de investiţii în sistemul de sănătate publică din zonă, unul din epicentrele epidemiei din Spania.

A fost lansat Memorialul Eroilor din Sănătate, un inventar al cadrelor medicale ucise de Covid

Un spital nou va fi inaugurat în câteva zile

Manifestaţia intervine cu două zile înainte de inaugurarea marţi a spitalului pentru persoanele contaminate cu COVID-19 în Madrid, construit în câteva luni de administraţia regională pentru a decongestiona celelalte spitale ale capitalei.

Noul spital, care poate primi până la 1.000 de pacienţi, provoacă temerea că ar putea să capteze resursele alocate altor spitale, în special personal sanitar.

"Noul spital este o escrocherie absolută pentru Madrid şi madrileni. El nu este absolut deloc necesar, Madridul are suficiente paturi care ar fi putut fi utilizate", apreciază o fostă infirmieră pensionară de 67 de ani.

Spania rămâne una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu peste 44.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de persoane contaminate.

Citește mai multe despre situația epidemiologică din Spania:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!