De azi, românii care călătoresc în Spania cu avionul trebuie să prezinte un test COVID negativ

De azi, românii care călătoresc în Spania cu avionul trebuie să prezinte un test COVID negativ

Românii care călătoresc în Spania (prin aer sau pe apă) sunt obligaţi de luni să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie făcut cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

”Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. 

Potrivit listei în vigoare la acest moment (anexa 2 a documentului disponibil aici), România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, anunţă MAE.

ADVERTISING

Campania de vaccinare anti-Covid-19 începe în Spania în ianuarie

E nevoie și de un formular privind starea de sănătate

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de Internet www.spth.gob.es

În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie.

ADVERTISING

Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat. Având în vedere noile condiţii, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

Spania a depăşit pragul de 40.000 de morţi provocate de COVID

La sosirea în Spania, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau al paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.

ADVERTISING

Ce măsuri a impus Spania

Guvernul central spaniol a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei. Printre măsurile impuse de starea de urgenţă se regăsesc următoarele:  

  • Restricţionarea circulaţiei în intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care rămâne la latitudinea fiecărei comunităţi autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la măsura privind limitarea circulaţiei pe fondul evoluţiei epidemiologice favorabile din această regiune (incidenţă de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe întreg teritoriul Spaniei se limitează la un număr de maxim 6 persoane.
  • Comunităţile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunii sau a municipiilor, precum şi limitarea intrărilor şi a ieşirilor în fiecare regiune.

Citește mai multe despre situația epidemiologică din Spania:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇