Metroul și străzile New York-ului s-au scufundat sub ape, după ce furtuna tropicală Elsa a lovit fără milă orașul (Video)

Metroul și străzile New York-ului s-au scufundat sub ape, după ce furtuna tropicală Elsa a lovit fără milă orașul (Video)

Apa până la brâu în stația de metrou, mașini scufundate și oameni care speră să trecă balta folosindu-se de saci de gunoi. Toate acestea s-au întâmplat chiar pe Broadway, în ultimele ore, și nimic nu a fost regizat.

Furtuna Elsa ne reamintește cât de puternice sunt schimbările climatice, mai ales după ce ploile de zilele trecute au inundat, pur și simplu, străzile și stațiile de metrou din New York.

Nu doar cantitatea de precipitații crește, ci crește și intensitatea lor într-o perioadă scurtă de timp.

WEB EXTRA: Tropical Storm Elsa Leaves New York Street Flooded, Cars Submerged

Și când o ploaie de o oră acoperă cu minimum 10 centimetri de apă străzi întregi într-un oraș plin de betoane, cu siguranță vor fi zone mai joase, precum stațiile de metrou, în care oamenii se vor vedea nevoiți să înoate, efectiv, pentru a ieși la suprafață, notează publicația locală Curbed.

Un filmuleț a făcut înconjurul lumii zilele trecute, înfățișând o femeie care intră în apa care-i ajunge până la brâu, încercând să ajungă la metrou.

ADVERTISING

Întâmplarea se petrece la stația de metrou de la intersecția 157th Street și Broadway, aflată la baza unui deal. Aici, un sistem de drenaj înfundat a făcut posibilă o inundație cum rar întâlnești.

Alte câteva stații de metrou au avut aceeași soartă, pentru prima dată în istorie.

Și, ca să ne facem o idee despre cum a arătat ploaia care a făcut ravagii în statul american, televiziunile locale au surprins imagini impresionante din timpul furtunii.

Here's what it looked like when Elsa hit Maryland

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Elsa, primul uragan al sezonului din Atlantic, a făcut ravagii în mai multe țări (Galerie foto & video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇