Mesajul transmis de Navalnaia după realegerea lui Putin: ”Nu s-a terminat nimic”. Ce acuzații aduce văduva lui Navalnîi (Video)

Mesajul transmis de Navalnaia după realegerea lui Putin: ”Nu s-a terminat nimic”. Ce acuzații aduce văduva lui Navalnîi (Video)

Văduva lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, le cere simpatizanţilor săi să aibă ”răbdare” şi ”să meargă înainte”, respingând legitimitatea realegerii preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

”Nu cedaţi, Rusia va fi liberă”, a spus aceasta într-o scurtă înregistrare video difuzată pe reţele de socializare, adresându-se simpatizanţilor săi, în care denunţă corupţia şi înşelăciunile electorale ale preşedintelui rus. ”Rezultatele scrutinului nu au niciun sens”, denunţă Iulia Navalnaia.

Potrivit rezultatelor oficiale,  Vladimir Putin a obţinut aproximativ 87% dintre voturile exprimate.

ADVERTISING

”Aveţi răbdare şi mergeţi înainte”, le cere ea simpatizanţilor săi. ”Alegerile au trecut, dar nu s-a terminat nimic. Din contră, trebuie să rămânem împreună şi să muncim mai mult ca niciodată” pentru a schimba regimul.

Opoziţia rusă a fost decimată în ultimii ani de represiune, care a culminat la 16 februarie cu moartea în circumstanţe neclare în închisoare a lui Aleksei Navalnîi care era, de peste zece ani, principalul reprezentant al criticilor lui Vladimir Putin.

Iulia Navalnaia - care acuză autorităţile ruse de faptul că i-au asasinat soţul - dă asigurări că mişcarea sa va lupta ”pentru ca nimeni în lume să nu-l recunoască pe Putin ca pe un preşedinte legitim, pentru ca nimeni să nu se aşeze cu el la masa negocierilor”.

ADVERTISING

Ea le mulţumeşte alegătorilor care s-au mobilizat şi s-au dus duminică la prânz la urne, aşa cum le-a cerut să facă, pentru a arăta cât de numeroşi sunt.

Cozi importante s-au format în unele locuri în Rusia şi în faţa sediilor multor ambasade ruseşti.

Vladimir Putin a apreciat că această mobilizare nu a avut ”niciun efect”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇