Mesaje Ro-Alert anti-dronă pentru Tulcea și Galați. Localnicii au filmat un nou atac pe malul ucrainean (Video)

Mesaje Ro-Alert anti-dronă pentru Tulcea și Galați. Localnicii au filmat un nou atac pe malul ucrainean (Video)

Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, duminică seară, mesaje RO-Alert, cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

”Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-alert prin care populația din zona de nord a județului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul ro alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Ulterior, localnicii au filmat și au postat pe rețelele de socializare un atac cu drone și bombardamente care aveau loc pe malul ucrainean.

Acum la Periprava!

Publicată de Adrian Robert Adam pe Duminică, 17 septembrie 2023

➡️ Mesaj RO-Alert în localități din Tulcea: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian” - atacul cu drone, filmat de tulceni -- detalii în primul comentariu

Publicată de Dobrogea TV pe Duminică, 17 septembrie 2023

Autorităţile au emis în noaptea de marți spre miercuri primul mesaj Ro-Alert prin care românii din mai multe localități din Galați și Tulcea au fost avertizați să se adăpostească, pentru că există riscul să pice drone pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISING

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, alarma RO-Alert s-a dat în jurul orei 03:00 şi a vizat zona Vama Galaţi Rutier spre localitatea Giurgiuleşti. Nu s-au înregistrat incidente şi nici apeluri la 112.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor ”elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇