Merkel anunță că Germania nu poate evita restricțiile dure și trage frâna de urgență

Merkel anunță că Germania nu poate evita restricțiile dure și trage frâna de urgență

Cancelarul Angela Merkel susține că nu există nicio alternativă la legea dură privind combaterea coronavirusului, care a intrat în vigoare sâmbătă în Germania, judecând și după experienţa altor ţări europene.

Legea cunoscută sub numele de ”frână de urgenţă” impune măsuri uniforme, cum ar fi restricţii pe timp de noapte în zonele în care infecţiile se răspândesc rapid.

”Nicio ţară care a reuşit să depășească al treilea val al pandemiei şi apoi a revenit la măsuri de relaxare nu a realizat acest lucru fără măsuri dure, cum ar fi restricţii pe timp de noapte”, a declarat Angela Merkel în mesajul său video săptămânal. De aceea, Germania ”nu poate să evite măsurile”, a spus ea.

Angela Merkel
Foto: Hepta.ro

Legea, aprobată săptămâna aceasta de parlament, este amplu dezbătută deoarece permite guvernului federal să înlocuiască deciziile la nivel de land, o schimbare-cheie a relaţiei dintre guvernul federal şi cele din landuri.

Până în prezent, aproximativ 7% dintre cetăţenii din Germania au fost vaccinaţi complet. Procentajul de persoane care au primit prima doză de vaccin era de 22% sâmbătă, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇