Medvedev spune că Putin are dreptul să folosească arme nucleare: Fără o victorie, Rusia va înceta să existe, va fi sfâșiată!

Medvedev spune că Putin are dreptul să folosească arme nucleare: Fără o victorie, Rusia va înceta să existe, va fi sfâșiată!

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a respins miercuri apelurile preşedintelui american Joe Biden ca Moscova să-şi retragă trupele din Ucraina şi i-a întors retorica susținând că, fără o victorie în Ucraina, „Rusia va înceta să existe, se va dezintegra”.

„Biden a spus în Varșovia că dacă Rusia oprește invazia războiul se poate opri imediat, pe când dacă Ucraina nu se mai apară va fi sfârșitul ei. Este o minciună, adevărul este foarte diferit. Dacă Rusia oprește operațiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia nu va mai exista. Va fi sfâșiată în bucăți. Dar dacă SUA opresc livrarea de arme Kievului, atunci războiul se poate încheia”, a comentat Medvedev discursul lui Biden, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

În stilul său abraziv, Medvedev l-a criticat de asemenea pe Biden pentru că s-a adresat poporului rus în discursul său de marţi de la Varşovia în faţa cetăţenilor polonezi.

„Oricum, cine este acest bunic ciudat, care vorbeşte cu o privire pierdută din Polonia? De ce li se adresează oamenilor dintr-o altă ţară, când el are suficiente probleme în propria ţară?", a mai scris el.

Medvedev a acuzat SUA de „megalomanie", spunând despre această ţară că a cauzat multe războaie în lume.

Biden a susţinut marţi un discurs la Varşovia pentru a marca împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina și s-a adresat direct poporului rus, contracarând afirmațiile lui Putin din discursul în fața Parlamentului în care acesta a acuzat Occidentul că a pornit invazia.

ADVERTISING

De altfel, Medvedev s-a referit și la discursul lui Putin, lăudându-l pentru decizia de a suspenda participarea Rusiei la Tratatul de dezarmare nucleară New Start.

„A fost o decizie ce trebuia luată cu mult înainte, despre inevitabilitatea căreia am vorbit încă de anul trecut. Decizia e normală de când SUA și alte țări NATO ne-au declarat război. Dacă America vrea Rusia învinsă, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice fel de arme, inclusiv nucleare. Și cum bine a spus Vladimir Putin, este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă”, a adăugat Medvedev.

ADVERTISING

Ziua 364. Moscova a suspendat oficial participarea la tratatul de dezarmare nucleară. Rușii îngheață forțat pe stadion la marele concert patriotic al lui Putin (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇